Sokszor csak fejlődésre késztetik a rákot a daganatok elpusztítását célzó kezelések. A Magyar Tudományos Akadémia szerint érdemes lenne óvatosabb módszerekkel inkább a működésüket gátolni.

 

Az elmúlt hat évtizedben az orvoslás a megsemmisítés szándékával közelített a daganatokhoz.

 

Azonban szinte mindig akadnak tumorsejtek, amelyek a legdrasztikusabb terápiát is túlélik, és másodjára már sokkal nehezebben támadható daganatot építenek újjá – olvasható a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közleményben.

 

 hirdetes_400x285  

A rákot nem legyőzni kell, hanem féken tartani

 

A hagyományos stratégia kudarca felveti annak lehetőségét, hogy a rákot valójában nem legyőzni, hanem féken tartani kell.

 

Az eddigi stratégiák mind arra a feltevésre építenek, hogy a beteg javát a daganat minél teljesebb elpusztítása szolgálja.

 

A tapasztalatok szerint azonban ez szinte lehetetlen vállalkozás, sőt úgy tűnik, hogy maga az agresszív kezelés is aktívan hozzájárul a daganat későbbi kiújulásához.

 

Hat évtizednyi próbálkozás után a kutatók és orvosok egy része paradigmaváltást sürget az onkológiában.

 

Véleményük szerint ahelyett, hogy a rák maradéktalan meggyógyítására törekednénk, a daganatos betegséget egyfajta krónikus állapottá kell alakítani, amellyel évtizedekig együtt lehet élni.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: házipatika.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!