Három ember, köztük két gyermek halt meg Indiában a Függetlenség Napjának ünneplése közben sárkányeregetéshez használt üvegszál-burkolatú huzal miatt.

 

A két gyermek utazás közben dugta ki a fejét az autó tetőablakán, így „ütköztek” össze a különösen erős huzallal, ami elvágta a torkukat. Egy másik, 22 éves áldozat motorozás közben szenvedett el hasonló sérüléseket.

 

Az üvegszál-bevonatú huzal használat nagyon elterjedt a sárkányeregetők körében, mert szilárdsága elég nagy előnyt jelentett a versenyeken, sokan azonban a rengeteg sérülés miatt lemondtak használatból.

 

 hirdetes_810x300  

Az indiai függetlenségi napokon sokan eregetnek papírsárkányokat, ez amolyan hagyománya már az ünnepségeknek, amelyeket mindig augusztus közepén tartanak. Sajnos nem múlik el év, hogy ne történne halálos baleset a huzalok miatt. 2015-ben is egy kisfiú, egy évvel korábban egy kislány halt a veszélyes papírsárkányok miatt.

 

Delhi kormány még csak most tiltotta be a különösen erős és „gyilkos” huzalokat, és ígéretet arra, hogy felvilágosító kampányt tartanak a huzalok veszélyességéről. A fővárosban és környékén tilos lesz a fémmel és üvegszállal bevont huzalok használata. A szabálysértőkre 100 ezer rúpia (cca. 1327 euró) bírságot szabnak ki.

 

BBC.com

Nyitókép: vancouversun.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!