Friss hírek

Három embert ölt meg a papírsárkány

Három ember, köztük két gyermek halt meg Indiában a Függetlenség Napjának ünneplése közben sárkányeregetéshez használt üvegszál-burkolatú huzal miatt.

 

A két gyermek utazás közben dugta ki a fejét az autó tetőablakán, így „ütköztek” össze a különösen erős huzallal, ami elvágta a torkukat. Egy másik, 22 éves áldozat motorozás közben szenvedett el hasonló sérüléseket.

 

Az üvegszál-bevonatú huzal használat nagyon elterjedt a sárkányeregetők körében, mert szilárdsága elég nagy előnyt jelentett a versenyeken, sokan azonban a rengeteg sérülés miatt lemondtak használatból.

 

Az indiai függetlenségi napokon sokan eregetnek papírsárkányokat, ez amolyan hagyománya már az ünnepségeknek, amelyeket mindig augusztus közepén tartanak. Sajnos nem múlik el év, hogy ne történne halálos baleset a huzalok miatt. 2015-ben is egy kisfiú, egy évvel korábban egy kislány halt a veszélyes papírsárkányok miatt.

 

Delhi kormány még csak most tiltotta be a különösen erős és „gyilkos” huzalokat, és ígéretet arra, hogy felvilágosító kampányt tartanak a huzalok veszélyességéről. A fővárosban és környékén tilos lesz a fémmel és üvegszállal bevont huzalok használata. A szabálysértőkre 100 ezer rúpia (cca. 1327 euró) bírságot szabnak ki.

 

BBC.com

Nyitókép: vancouversun.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket