A Sieťet elhagyó 5 képviselő, Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík és Eduard Adamčík belépnek a Most-Híd frakciójába. Erről  ma egyeztek meg Bugár Bélával, a Most-Híd elnökével.

 

Végleges döntést a belépésről a párt az augusztus 18-i, vagyis holnapi frakcióülésén hoz. Bugár nem zárta ki, hogy pártja igényt tart majd a közlekedésügyi minisztériumra.

 

„Egyetértettünk abban, hogy ezek a képviselők egyénenként lépnek be a frakciónkba, nem pedig platformként”, jelentette be Bugár a délutáni sajtótájékoztatón. Azt is elmondta, hogy szerinte nem lenne jó, ha a kormánykoalíció elvesztené többségét, és ezért együtt kell működnie az illető 5 képviselővel.

 

A Most-Híd az 5 rebellis belépésével együtt 15 képviselői mandátummal rendelkezne, úgyanúgy, ahogy az SNS. Mivel a Sieťnek csak két képviselője marad, nem kizárt, hogy megváltoztatják a koalíciós szerződést is. A négyes koalíció gyakorlatilag hármas koalícióvá vált. Egyelőre a mandátumok száma nem változott, a harmadik Fico-kormány továbbra is 81 szavazattal rendelkezik a parlamentben.

 hirdetes_810x300  

 

Kérdésessé vált Roman Brecely közlekedésügyi miniszter sorsa, akit a Sieť jelölt a pozícióra, és aki pár napja átvette a párt irányítását Procházkától.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!