A Szent-István napi hétvégén leáll a forgalom Somorján és környékén a Challenge Šamorín – Slovakia két napos triatlon verseny miatt. Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra és elterelésekre lehet számítani. Az alábbiakban Somorja városa weblapján közzétett információkat közöljük. 

 

A verseny ideje alatt  a következő forgalmi korlátozásokkal kell számolni hétvégén ( augusztus 20. és 21.):

 

1. Szombaton 9:00 órától  16:00 óráig le lesz zárva az I/63-as főút Somorjától  Bacsfáig és a Bacsfától  Bős felé vezető országút a keszölcési buszmegállóig.

 

 hirdetes_810x300  

2. Vasárnap 9:00 órától 16-00 óráig le lesz zárva az I/63-as főút Somorjától  Bacsfáig és onnét az országút egészen Bősig, valamint Bőstől a vajkai tóig.

 

3. Somorja területén az útlezárás mindkét napon (szombaton és vasárnap is) 9:00 órától egészen 16:00 óráig érinti a Csölösztői utat (Čilistovská), Csillag utcát (Hviezdna), Tejfalusi utcát (Mliečňanská) és az Átjáró (Priechodná) utcát valamint a I/63-as út Bacsfára vezető szakaszát. Tehát az Átjáró utcától egészen a Tejfalu-Királyfia kereszteződésig nem lehet majd  kihajtani a Pozsony – Dunaszerdahely főútra. A forgalomelterelés Pozsony – Dunaszerdahely irányban tulajdonképpen már a szenci körforgalomnál kezdődik. A forgalom Lég irányába  lesz elterelve. A kivezényelt rendőrök ezen a kereszteződésen csak a célforgalmat fogják átengedni, vagyis azokat, akik például az Ento vaskereskedésbe, a festéküzletbe ill. a  Samária centrumba tartanak.

 

A megállapodás értelmében a verseny útvonalát érintő kereszteződésekben a szervezők a városi és az állami rendőrség segítségével  biztosítják a forgalom átengedését akkor, amikor azt a körülmények megengedik és nem veszélyezteti a versenyben résztvevő sportolókat.

 

A Tejfalu és Somorja közötti forgalom a Csölösztői út (Čilistovská) – Napos utca (Slnečná) – Mély utca (Hlboká) kereszteződés felé lesz elterelve. A verseny útvonalában élő polgárok át lesznek engedve az útlezárásokon, ha azt a körülmények megengedik, tehát az nem fogja veszélyeztetni a verseny és a forgalom résztvevőinek biztonságát. A csölösztői lakosok a Tölgyfa utca (Dubová) és az X-Bionic komplexumot északról megkerülő út felé tudnak majd közlekedni.

 

A szervezők azt ígérik, hogy a forgalmi korlátozásokcsak a szükséges ideig lesznek fenntartva és amint az utolsó triatlon versenyző is visszatért a csölösztői komplexumba (remélhetőleg már délután 14:00-kor) rögtön felszámolják az útlezárásokat.

 

A város és a szervezők kérik a lakosság türelmét és megértését és arra kérik a lakosokat, hogy ha lehet, ezen a hétvégén hagyják otthon autójukat. Halaszthatatlan dolgaik intézésére mégis gépjárműre lenne szükségük, intézzék inkább pénteken vagy szombat, vasárnap délután a forgalmi korlátozások felszámolása után.

 

Természetesen a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság gépjárműveit sürgősségi szolgálat teljesítése közben a szervezők nem korlátozhatják.

 

 

samorin.sk

Nyitókép: friss.hu/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!