Vasárnap kora délután négy hét szünet után folytatódott a Forma 1-es világbajnokság. Ezútta a belga Spa-ban vendégeskedett a száguldó cirkusz mezőnye. Belgium sok pilóta kedvence, de a szurkolók is kedvelik, mivel általában izgalmas versenyeket láthattunk, és ez most sem alakult másképp.

 

Izgalmas rajt balesetekkel

 

Az előző napokhoz hasonlóan az időjárás a verseny napján is meleg volt és ez komoly kihívást jelentett a csapatok és versenyzők számára. A futamot, mint arról tegnap beszámoltunk, a bajnoki éllovas Hamilton és Alonso is a mezőny végéről kezdte meg.

 

 hirdetes_810x300  

A rajtot követően már az első kanyarban baleset történt. Ismét Max Verstappen és a Ferrarik kerültek összetűzésbe. A Red Bull fiatalja összeért a finn Kimi Raikonnen-el, majd a Ferrari finn pilótája csapattársával Sebastian Vettellel is ütközött aminek következtében a német pilóta az első kanyarban megpördült.

 

14 ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 action during the 2016 Formula One World Championship, Germany Grand Prix from July 29 to 31, in Hockenheim, Germany - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Alonso és Vettel csatája

 

Az első kör végén mindkét Ferrari és Verstappen is a boxba hajtott kereket és elsőszárnyat cserélni. A második körben Carlos Sainz kapott hátsó defektet, aminek következtében fel kellett adnia a versenyt. A harmadik körben a Manor újonca Pascal Wehrlein mérte fel rosszul a féktávot, és hátulról beleszaladt Jenson Button Mclaren Hondjába, minekután mindkét versenyző feladni kényszerült a Belga Nagydíjat.

 

Hatalmas baleset

 

A hatodik körben óriási baleset történt a pálya egyik leggyorsabb részén. Az Eau Rouge-ban a Renault dán pilója Kevin Magnusssen óriási sebeséggel csapódott be. A dán pilóta épségben, de kicsit sántítva szállt ki a kocsijából. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a bal bokája sérült meg.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zLcT2ZQZ3Ps

 

A 9. körben a versenyigazgatóság úgy döntött piros zászlóval félbeszakítja a futamot, mivel javításra kényszerültek a szakemberek az Eau Rouge-ban. A futam negyedóra szünet után folytatódhatott a biztonsági autó mögött.

 

A biztonsági autó 2 kör elteltével hagyta el a pályát, a szünet alatt mindenki friss abroncsot kapott és kezdődhetett a hajsza a győzelemért.

 

Hamilton a futam nyertese

 

A biztonsági autós fázis és a balesetek két legnagyobb nyertese Lewis Hamilton és Fernando Alonso volt, akik egészen a negyedik helyig zárkóztak fel az utolsó sorból. A 12. körben Hamilton már negyedik volt miután megelőzte Alonsót.

 

Ismét összecsapott Verstappen és Raikkönen. A finn ezúttal sem tudta megelőzni, pedig közel járt hozzá, rádióban több alkalommal is panaszkodott a Ferrari pilótája Verstappenre, hogy nem szabályosan védekezik. Azonban a versenyigazgatóság semmit sem reagált.

 

A másik Ferrarival Sebastian Vettel szép előzéseket bemutatva a rajt utáni balesetet követően feljött egészen a hatodik helyig. Az élen Nico Rosberg senkitől sem zavartatva simán megnyerte a futamot, Ricciardo előtt.

 

A futam nyertese Lewis Hamilton volt, aki egészen a harmadik helyig jött fel. A Force Indiák is remek futamot zártak, hiszen a negyedik illetve ötödik helyen értek célba. Hamilton előnye ezzel kilenc pontra csökkent Rosberggel szemben.

 

A futam végeredménye:

 

f10-1

 

Képek forrása: formula1.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!