Orbán Viktor miniszterelnök a katolikus törvényhozók éves tanácskozásának keretében audiencián találkozott Ferenc pápával.

 

A magyar kormányfő is részt vesz a legnagyobb, keresztény elkötelezettségű állami vezetőknek egyeztető fórumot biztosító törvényhozói értekezleten, amelyet idén is a Róma melletti Frascatiban rendeztek meg. A tanácskozás résztvevőinek vasárnap nyílt alkalmuk személyes találkozásra a Szentatyával.

 

Orbán Viktor a Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel is tanácskozott szombaton Rómában. A megbeszélésen III. Junan szír katolikus pátriárka, Bésara Butrosz Rai maronita pátriárka, Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke, II. Ignatius Afrám szír ortodox pátriárka és Anba Gabriel kopt püspök vett részt.

 

 hirdetes_810x300  

Az egyeztetés legfőbb témája a keresztényüldözés volt, ugyanis jelenleg a közel-keleti térségben élő keresztények a legkiszolgáltatottabbak a világon – ismertette a sajtófőnök. Orbán Viktor a tanácskozáson kijelentette: Magyarország fellép a keresztényüldözések ellen, és mindenben kész támogatni e létükben veszélyeztetett közösségeket.

 

 

MTI, kormany.hu

Nyitókép: kormany.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!