Az egyik Nemzeti Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Intézete (NÚSCH) speciális, infarktus utáni, érbe ültethető eszközöket vásárolt darabját 2200 euróért, egy másik ennek a kétszereséért. A beszállító ugyanaz a vállalat volt.

 

A Nemzeti Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Intézete Pozsonyban 4400 euró darabonkénti áron vásárolta meg azokat az eszközöket, amiért a kassai intézet csak 2200 eurót fizetett. Mivel a közbeszerzés több mint 350 darabról szólt, az árkülönbség teljes nagysága eléri a 770 ezer eurót.

 

Az anno Robert Fico szívműtétjének is otthont adó pozsonyi intézet állítja, hogy a szerződést módosították, és valójában jóval alacsonyabb áron vásárolták meg a speciális eszközöket. Csakhogy ennek nincs nyoma a szerződések központi nyilvántartásában, ahova kötelező érvénnyel fel kell tölteni a dokumentumokat – a módosításokat is.

 

 hirdetes_810x300  

Ha kötelezően közzéteendő szerződésről van szó, és ha azt vagy annak változásait nem töltik fel a központi nyilvántartásba, akkor a szerződés, vagy annak módosítása nem hatályos. A pozsonyi szívkórház esetében tehát jogilag az első ár érvényes.

 

Egyébként a NÚSCH alelnöke Ivo Gašparovič, a korábbi köztársasági elnök fia, a két különböző áron ugyanazt értékesítő cég, a MEDITRADE kereskedelmi menedzsere pedig az ő felesége, Aneta Gašparovič. Gašparovič az ügyet nem tagadta, csupán annyit mondott, hogy sosem volt jelen a beérkező ajánlatok kiértékelésénél.

 

HNonline.sk

Nyitókép:

Kapcsolódó cikkek:

 

A CT-botrány csak a jéghegy csúcsa. Milliókkal húzták le az egészségügyet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!