Robert Fico (Smert-SD) miniszterelnök a stadion alapkövének letételénél bevallotta, hogy a mai napot egyfajta elégtételként élte meg.

 

 „Nyolc-kilenc évnyi megbeszélés és rengeteg akadály legyőzésén keresztüljutva eljutottunk odáig, hogy végre megkezdjük a stadion építését”

 

nyilatkozta.

 

Cél: a futball fellendítése és megsegítése

 hirdetes_400x285  

 

Többek között rámutatott arra is, hogy a Nemzeti Futballstadion építése része annak a kormány által átgondolt stratégiának, melynek célja a futball megsegítése és fellendítése.

 

Pozsony nevében a tervezetet teljes egészében támogatta Ivo Nesrovnal főpolgármester is.

 

„Ahogyan Rio de Janeironak van Maracana, Londonnak Wembley Stadionja, úgy nekünk is lesz egy Téglamezőnk”

 

jelentette ki a főpolgármester.

 

2018 végéig kell elkészülnie az új stadionnak

 

Juraj Bacmaňák, a STRABAG  Magas- és mélyépítészeti társaság  –  a cég, amelyik a stadion kivitelezését irányítani fogja – ügyvezetője elmondta, hogy a betonozási munkálatok már szeptember 10-én megkezdődnek.

 

Az alapkő letételénél Ficohoz, Nesrovnalhoz és Bacmaňákohoz csatlakozott a pozsonyi Újváros polgármestere, Rudolf Kus, valamint a Slovan futballklub igazgatója, Ivan Kmotrík és Ján Kováčik, a Szlovák Futballszövetség elnöke is.

 

A futballstadion megépítésére 76 hét és 59, 77 millió euró áll rendelkezésre. A átadásnak és a kollaudációnak legkésőbb 2018 végig meg kell történnie.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!