Több száz migráns és menekült tüntetett ma Görögországban a határok megnyitásáért, valamint a menedékhellyel kapcsolatos eljárások felgyorsításáért – írta az AP ügynökség.

 

Még a főutat is blokkolták a tüntető menekültek

 
Mintegy 500 migráns gyűlt össze tüntetni Görögország második legnagyobb városában, Szalonikiben. A tüntetések azonban Lesbos- és Chios-szigetén is folytatódtak, közel a görög–macedón határhoz, ahol a menedékkérők 30 perce teljesen leblokkolták a két országot összekötő főutat.

 

„Már hat hónapja itt vagyok, és nem tudok továbbmenni. Azok az emberek, akik Olaszországba érkeznek át tudnak jutni a határokon, de nekünk ezt nem engedik meg”

 

 hirdetes_300x300  

panaszolta a tüntetésen résztvevő 21 esztendős szíriai férfi, aki mellesleg az Iszlám Állam bástyájából, Rakka városából származik.

 

A migránsok célja: Nyugat-Európába jutás

 
Az EU és Törökország között megkötött márciusi migrációs egyezmény, és a Balkánon átvezető fő átkelő útvonal lezárás után mintegy 60 ezer menekült rekedt Görögországban, akiknek a nagy része tovább szeretne jutni valamelyik nyugat-európai országba.

 

 

A görög–macedón határ lezárás ellenére egyre több migráns próbál illegálisan átszökni a határon. Az utolsó 24 órában a rendőrség Görögország északi részén, a határ menti területeken 196 menekültet tartóztatott fel. Létszámbelileg ez eddig a legtöbb a Törökországgal megkötött egyezmény óta.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!