A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) rendőrtisztjei az állami vagyont érintő korrupciós ügyek kivizsgálására készülnek.

 

Már pedig ezekből akad bőven. A pőstyéni CT-botrány óta napvilágra kerültek érdekes szerződések a pozsonyi szívkórházzal kapcsolatban, de megemlíthetnénk Anka néni esetét, a Kostka-ügyet és az állami egészségbiztosító kétes ügyleteit is.  Ezek az esetek nagy sajtóvisszhangot kaptak.

 

Többek között ezért is dönthetett úgy az országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar, hogy az egészségügyben zajló visszásságok kivizsgálására egy speciális osztagot hoz létre. A hírt a rendőrfőkapitány az Aktuality.sk-nak erősítette meg.

 

 hirdetes_300x300  

„Tekintettel arra, hogy az egészségügyet érintő esetekből, akár a jelenlegi miniszter hivatalba lépése előttről, vagy akár az ő kezdeményezésére most történtekből, sok van, elkerülhetetlen volt létrehozni egy csapatot, amely csak az e területet érintő bűncselekményekkel fog foglalkozni.”

 

A nyomozócsoport még augusztusban megalakult a NAKA igazgatójának utasítására. Elvileg az állami vagyonnal történő visszaélési és korrupciós eseteket vizsgálják, de hogy pontosan hány ügyről is van szó, nem lehet tudni.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: dnes24.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!