Szerdán egy holland férfi halálos balesetet szenvedett, Teslájával felcsavarodott egy fára. A Reuters.com hírügynökség szerint a mentősök több mint egy órán keresztül vártak a szerencsétlenül járt férfi testének kiemelésével, mert attól tartottak, hogy magasfeszültség futhat az autó karosszériájában.

 

A jármű akkuja ugyanis megsérült, egy része kigyulladt, és csak nagyon nehezen tudták eloltani.

 

A Tesla autógyár képviselői együttműködésükről biztosították a hatóságokat, és technikusaik még aznap a helyszínre utaztak, hogy segítsenek megállapítani a baleset okát. A rendőrség ugyanis nem tudta azonnal megállapítani, hogy a holland sofőr bekapcsolta-e az automata pilótát.

 

  hirdetes_300x300   

A vizsgálat azonban megállapította, hogy az automata irányítórendszer nem volt bekapcsolva, és az autó roncsolódásából úgy becsülték, a sofőr 155 km/h-ás sebességgel száguldott, mikor bekövetkezett a baleset.

 

Elon Musk, a Tesla alapítója így fellélegezhetett. Cége aggódott, hogy az első Teslával történt európai halálos baleset okozója esetleg a robotpilóta volt. Ha ez a gyanú beigazolódott volna, akkor a cég elbúcsúzhatott volna befektetői jó részétől.

 

 

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!