A 2008-ban és 2012-ben aranyérmet szerző Sors Tamás, valamint a 14 éves Konkoly Zsófia bronzérmet nyert a riói paralimpia csütörtöki versenynapján 100 méteres pillangóúszásban. Ugyancsak a harmadik helyen végzett a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla alkotta kerekes székes vívócsapatunk a női párbajtőrcsapatok versenyében.

 

A 24 éves versenyző a legjobb idővel jutott be a fináléba, ahol nagyszerűen rajtolva 25 méter után már fél testhosszal vezetett.Fél távnál 0.89 másodperc volt az előnye, de a hajrára elfáradt, és ketten is meg tudták előzni, így bronzéremmel búcsúzik a 100 pillangótól, és a paralimpiától.

 

A 14 éves Konkoly Zsófia szintén 100 pillangón volt érdekelt, ő 0.06 másodperces hátránnyal fordult, és végül hatalmas hajrával ő is bronzérmet nyert.

 

 hirdetes_810x300  
mti
kép forrása: MTI

 

A magyar kerekes székes vívók a csoportjukban előbb 45:35-re kikaptak a kínaiaktól, majd ugyanilyen arányban legyőzték a fehéroroszokat, így a triójukból a második helyen léptek tovább. Az elődöntőben aztán az esélyesebb hongkongiakkal találkoztak, s nem borult a papírforma, 45:34-es sikere után a rivális került a fináléba.

 

A bronzmérkőzésen a lengyelekkel vívtak a magyarok, s óriási csata után 45:44-re nyertek. A Krajnyák, Dani, Veres trió a riói magyar küldöttség 14. érmét szerezte, hat ezüst mellett ez a nyolcadik bronz.

 

MTI, nemzetisport.hu
borítókép: MTI fotó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!