Megnyílhat az út a segélyszállítmányok előtt Aleppó keleti részébe. Oroszország szerint ugyanis a tűzszünet kihirdetése után a szíriai kormányerők megkezdték a visszavonulást a második legnagyobb szír városba vezető útról.

 

A lázadók ugyanakkor azt mondták, hogy egyelőre nem látják a csapatmozgásokat, és az Egyesült Államok sem tudta megerősíteni a visszavonulást. Nincs pontos hírszerzési információm vagy adatom arról, hogy mi történik. Nem tudom megerősíteni, hogy megkezdték-e a visszavonulást vagy sem – mondta a pentagon szóvivője.

 

A tűzszünet kezdete óta viszonylagos nyugalom van, de a felek továbbra is egymást vádolják a fegyvernyugvás folyamatos megsértésével. A város nyugati, kormányerők által őrzött fele kiözönlött a terekre, hogy kiélvezze a tűzszünetet:

 

 hirdetes_300x300  
dds
forrás: index.hu , Youssef Karwashan / AFP

 

Összességében azt látjuk, hogy az Egyesült Államok irányította lázadók nem tartják be a tűzszünetet, a bombázások folytatódnak, emberek halnak meg és házak semmisülnek meg – mondta az orosz műveleti parancsnok.

 

Közben két teherautó konvoj várakozik a török-szír határnál, hogy segélyt szállítson az évek óta ostromlott városba. A kamionok összesen egy hónapnyi élelmet szállítanak 80 ezer ember számára, de egyelőre a két ország közötti senki földjén vesztegelnek.

 

hu.euronews.com
kép: banglanews24.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!