A Fortuna Liga kilencedik fordulóját rendezték szombaton. A DAC csapata idei első győzelmére hajtott Zólyombrézó ellen. A dunaszerdahelyiek legutóbb április 23-án épp a zólyombrézóiak ellen tudtak nyerni utóljára.

 

FC DAC 1904 – ŽP Sport Zólyombrézó 0:0
Helyszín: NTC Senec (Senec)   vezette: Smolák – Ádám, Hrčka
Gólszerzők: –
Sárga lapok: Ljubicic 73. – Krivák 2.

 

DAC: Tofiloski – Kwin, Michalík, Huk, Brašeň – Ljubicic, Simon (Vida, 81.) – Štepanovský (Polievka, 65.), Sarr, Pačinda (Šabala, 74.) – Szarka

 

 hirdetes_300x300  

Zólyombrézó: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordevič – Viazanko (Šafranko, 36.), Vajda, Podio, Breznaník (Migaľa, 79.) – Kochan (Kuzma, 61.), Opoku

 

 

A találkozó első félideje nagyon kevés helyzetet hozott, főleg a középpályán folyt a játék. A DAC támadószellemben lépett pályára Szarkával a kezdőben. Vida ezúttal sem kapott lehetőséget a kezdőcsapatban.

 

Az elmúlt napokban több DAC szurkólóval is beszéltünk, akik maguk sem értik, miért nem szerepel többet a kezdőben a Hollandiából szerződtetett játékos.

 

Az első félidő első komoly lehetősége a vendégek előtt adódott, a 27. percben Breznaník beadását Kochan lőtte kapura, a DAC kapusának Tofiloskinak kellett hárítania. A 39. percben a dunaszerdahelyi gárda került nagy ziccerbe, de Szarka remek indítása után Simon Pambou lőtt csúnyán fölé. A félidő hajrájában Pačinda is helyzetbe került, de Kuciak hárított.

 

A második játékrészt aktívabban kezdte a csallóközi gárda, a 48. percben Szarka hagyott ki nagy ziccert. Az 54. percben a zólyombrézóiak is veszélyeztettek, Breznaník lövése szállt mellé. A folytatásban egyre kiegyenlítetebb játék folyt komoly mezőnymunkával a középpályán. Ennek eredményeként nagyon kevés helyzetet láthatott a szenci stadionban kilátogató 1263 néző.

 

A 82. percben a vendégek álltak közelebb a gólhoz, de Opoku lövését Tofiloski óriási bravúrral védeni tudta. A folytatásban sem született gól, így zsinórban harmadik döntetlenjét érte el a DAC. Ezzel továbbra is nyeretlen a bajnokságban, négy pontjukkal az utolsó helyen állnak.

 

A forduló további eredményei:

Zilina – Senica 4 : 2

Myjava – Trencin 1 : 0

Ruzomberok – Zlaté Moravce 6:1

Trnava – Michalovce 2 : 3

Slovan – Presov 1 : 1

fl

Kép: fcdac.sk, erdemenyek.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!