Ahogyan arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, szeptember 24-én tartja programalkotó konferenciáját a kormánypárt. A dokumentum elkészítésével a párt alelnöke, Pavol  Paška lett megbízva, míg a társszerző a Smer EP-képviselőjét, Ľuboš Blaha lett.

 

Jelen cikkünkben a dokumentum egyes alaptételeiből szemezünk, amely a SITA hírügynökség birtokában lévő anyagából származik:

 

A saját értékeink védelme fontosabb, mint a multikulturalizmus

 

 hirdetes_400x285  

Paška és Blaho szerint Szlovákia egy törékeny társadalom, amit védelmeznünk kell.

 

„Szociáldemokratákként hatalmas szolidaritást érzünk a menekültekkel szemben, az Európai Unióval szemben, és mindazokkal szemben, akik szenvednek, vagy éppen segítenek. Azonban a legnagyobb szolidaritást a saját polgárainkkal, a szlovákokkal szemben érezzük, ugyanis ilyen a mi felelősségtudatunk. Elutasítjuk a gyengeséget, ugyanis egy államnak erősnek kell lennie ahhoz, hogy képes legyen megvédeni a saját polgárait” .

 

 

A Smer-SD megbecsüli a Szlovákiában élő kisebbségeket is

 

 

Biztonságos Szlovákia és biztonságos Európa –  így hangzik a szociáldemokraták két legfontosabb programtézise az iszlám terror idején.

 

 

„Megmutattuk, hogy meg tudjuk védeni Szlovákiát, és nem teszünk olyan kompromisszumokat, amelyek veszélyeztetnék a biztonságunkat. Szlovákiban egyetlen politikus nem mutatott olyan mértékű elhatározást és hatékonyságot, mint amilyet mi mutattunk Szlovákia védelme során. A mi hazánkat nem tudnák megvédeni sem a félbolondok, sem az extrémisták és a politikai kalandorok sem”

 

írják a tézisekben hozzátéve, hogy a Smer-SD tiszteletet mutat nemcsak az állam, hanem a rend és a biztonsági egység iránt is.

 

„Szlovákiát rajtunk kívül senki más nem tudja megvédeni”

 

írta Paška és Blaha.

 
A Smer-SD emellett a Szlovákiában élő kisebbségeket is megbecsüli.

 

„Szlovákia kapui nyitva állnak a rendesek emberek előtt, de mindennek vannak szabályai. Szlovákiának védenie kell a saját mivoltát, a kultúráját, és az egyediségét”

 

hangsúlyozzák a dokumentumban leírtak.

 

Forrás és nyitókép: webnoviny.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!