A Greenpeace szervezet tíz aktivistája mászott fel a  pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés hídján (Most SNP) található UFO étterem tetejére, hogy tiltakozzon a TTIP megállapodás ellen. Pozsonyban épp az EU gazdaságminiszterei tárgyaltak.

 

A Szlovákiából, Ausztriából és Horvátországból érkező aktivisták fel szeretnék szólítani a gazdasági minisztereket, hog utasítsák el az EU USA-val és Kanadával kötendő kereskedelmi szerződését (TTIP és CETA), és az üzlet helyett helyezzék előtérbe az emberek és a bolygók védelmét.

 

A pozsonyi utcákon ma több szervezet is tüntetett, azonos céllal. A pozsonyi miniszteri találkozótól azt várják, hogy a résztvevő miniszterek bejelentik, hogy készen állnak a Kanadával megkötendő CETA kereskedelmi szerződés aláírására, amelyet majd a nemzetállamok parlamentjeinek is jóvá kell majd hagynia, igaz, pár rendelkezést már előtte életbe léptethetnek.

 

 hirdetes_810x300  

Sokan aggódnak a kereskedelmi szerződések foglalkoztatottságra gyakorolt hatása miatt, ugyanis a Tufts University kutatásából kiderül, hogy pl. a TTIP következményeképp 2023-ug 230 ezer munkahely szűnhet meg, ebből 200 ezer az EU-ban .

 

webnoviny.sk
kép: webnoviny.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!