Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kitüntette a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolókat és edzőiket.
 
Magyar Érdemrend és a Magyar Érdemkereszt elismeréseket osztottak ki
A Pesti Vigadóban tartott ünnepségen a Magyar Érdemrend és a Magyar Érdemkereszt elismerések, illetve a miniszteri elismerő oklevelek átadása előtt a sportért is felelős miniszter kifejtette: a magyar közvéleményben aránytévesztés van a versenysport megítélésekor, mert a többségnek csak az első hely számít, más nem, márpedig minden eredményt meg kell becsülni és értékelni.

 

“Az olimpiában az a gonosz dolog, hogy csak négyévente rendezik meg, és aki az adott napon nyer, az nem azt jelenti, hogy ő a legjobb”

 

idézte a miniszter a riói ötkarikás játékokon háromszoros bajnok úszót, Hosszú Katinkát.

 

d__as20160923011-1024x756
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere miniszteri elismerő oklevelet ad át Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszónak, olimpikonnak a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt versenyzők köszöntésén a Pesti Vigadóban 2016. szeptember 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Hozzátette: egyáltalán nem természetes, hogy a legjobb eredményekhez sportszerűség is társul, de a magyarok ebben is az élen jártak.

 hirdetes_300x300  

 

”Olimpiai és paralimpiai sportolóink helytállásukkal példát mutattak valamennyiünknek, sikereik ünneplése pedig összekovácsolja a nemzetet”

 

mondta a miniszter, aki beszédében nemzetegyesítőknek nevezte a sikeres sportolókat.

 

144-en kaptak elismerést

 

Balog Zoltán – Áder János köztársasági elnök megbízásából – példamutató, áldozatos tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetést adott át Kulcsár Győző, a Magyar Vívó Szövetség mesteredzője, a Nemzet Sportolója és Petrov Anatolij Anatoljevics, a magyar paralimpiai csapat válogatott edzője részére.

 

d__as20160923005-1024x681
Kulcsár Győző vívó mesteredző Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetést vesz át Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt versenyzők köszöntésén a Pesti Vigadóban 2016. szeptember 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Csipes Ferenc, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott edzője és Udvarhelyi Gábor, a Magyar Vívó Szövetség szövetségi kapitánya, mesteredzője.

 

Összesen 144-en kaptak elismerést, a sportolók közül ezúttal a 4-8. helyezetteket jutalmazták.

 

Forrás és nyitókép: MTI/m4sport.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!