A gazdasági minisztérium a közeljövőben új épületekbe költözne – írja a sme.sk . A tárca még hivatalosan nem erősítette meg, de elismerte, hogy a jelenlegi épületének állapota már közelít a balesetveszélyeshez.

 

A minisztérium jelenleg Pozsony Főrév városrészében (Ružinov) székel a  Mierová utcában. A TASR hírügynökség információi szerint az alkalmazottakra tavaszig költözés vár a Szlovák Gázműipar (Slovenský plynárenský priemysel) állami vállalat épületeibe Mlynské nivy városrészbe.

 

„Igaz, hogy jelenleg  a gazdasági minisztérium épületének technikai átvizsgálása folyik, ugyanakkor az épület már régóta nem megfelelő és több esetben a balesetveszély határát súrolja. Következetesen értékelik a lehetőségeket az jobb előrehaladás érdekében. A kiválasztott eljárásnak átláthatónak kell lennie és költségmegtakarításhoz kell vezetnie. – mondta Maroš Stano, a tárca szóvivője.

 

 hirdetes_810x300  

A szakemberek jó döntésnek tartják a minisztérium esetleges költözését. Szerintük a Mlinské nivy városrész a főváros üzleti zónájában található, sűrű tömegközlekedéssel, az autóbusz-pályaudvar és az autópálya kerülőjének közelségével, valamint több irodai térrel, amelyet az üzleti szolgáltatások biztosítanak.

 

 sme.sk
kép: webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!