A KDH elnökének Alojz Hlinanak a párt mai kongresszusán nem sikerült megszereznie azt a támogatást, mely a KDH céljainak és elveinek megváltoztatására törekszik.

 

A változtatásoknak nem sikerült megszerezniük a szükséges kétharmados többséget. Az elnökség azt javasolta, hogy a programcélokban és elvekben a „kereszténydemokraták” szókapcsolat mellett szerepeljen a „konzervatívok” szó is. A KDH az elutasított javaslat szerint az európai keresztény kultúrából ered.

 

A javaslat szerint a  mozgalomnak erősödnie kellene a keresztény és konzervatív értékek érvényesítésében a politikai életben. A KDH kötelezettséget vállalt, hogy továbbra is védeni fogja az emberi életet fogantatástól a természetes elhalálozásig.

 

  hirdetes_300x300   

A delegáltak jelenleg az elnökség másik javaslatáról tárgyalnak, melynek célja, hogy megerősítse a KDH elnökének és vezetésének kompetenciáját. Felmerült egy olyan javaslat is, hogy a kongresszus ma arról döntsön, hogy a változások elfogadásához ne legyen szükséges a meghívott delegáltak kétharmados  többsége, csak a jelenlevőké. A KDH tanácsa majd a közgyűlés után ül össze.

 

forrás: webnoviny.sk
kép: SITA/Marek Mrviš

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!