Csökkent az illegális határátlépések száma a nyári hónapokhoz képest, amikor naponta száz migráns próbált meg Szerbiából Horvátországba jutni, ezért drótkerítést telepíteni a határra most nem lenne helyénvaló – mondta Vlaho Orepic horvát ügyvezető belügyminiszter.

 

Nem indokolt a határvédelem

 

Kiemelte, hogy nem számítanak a tavalyihoz hasonló migránsáradatra, a napi 10-15 határsértő pedig egyelőre nem indokolja, hogy megerősítsék a határvédelmet.

 

 hirdetes_300x300  

Orepic úgy vélte: Horvátország nem volt okozója a migránsválságnak, és nem is fogják tudni egyedül megoldani, csak annak következményeivel tud foglalkozni.

 

“Nagyon fontos ésszerűen viselkedni és tisztában lenni a felelősséggel, a pillanattal, valamint a körülményekkel és azokra konkrétan reagálni”

 

hangoztatta.

 

Az elmúlt egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy ott akarnak menedéket kérni.

 

MTI

Nyitókép: total-croatia-news.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!