Az Angol Labdarúgó-szövetség kedd este megerősítette, hogy már nem Sam Allardyce az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 61 éves szakember az egy nappal korábban kirobbant botrányba bukott bele – írja az nso.hu.

 

„Allardyce viselkedése elfogadhatatlan volt az angol válogatott szövetségi kapitányától – olvasható az angol szövetség által kiadott közleményben. – Elismerte, hogy súlyos hibát követett el véleménynyilvánításával, és elnézést kért. A cselekedetének súlyosságára való tekintettel azonban a Labdarúgó-szövetség és Allardyce közös megegyezéssel a szerződése felbontása mellett döntött.”

 

A közleményben kiemelik, hogy az angol szövetségnél elsőbbséget élveznek a sportág érdekei, és ügyelnek a viselkedési normák magas szinten tartására.

 

 hirdetes_810x300  

Sam Allardyce mindössze július 22. óta volt angol szövetségi kapitány, első mérkőzését Szlovákia ellen vívta – Adam Lallana kései góljával a válogatott megnyerte a Nagyszombatban rendezett vb-selejtezőt.

 

A Telegraph tíz hónapos kutatómunka után most kezdi el publikálni sorozatát az angol futballban tapasztalható korrupcióról. A tréner két alkalommal találkozott az „üzletemberekkel”, a botrányról ebben a cikkben olvashat bővebben

 

forrás: nemzetisport.hu , Körkép.sk
kép: heraldscotland.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!