A Specializált Büntetőbíróság bazini kirendeltsége ma több egyezményt jóváhagyott korrupció és bűnösség ügyében. Mint kiderült, két esetben is megvesztegetési ügyről volt szó. Az egyik vádlott ugyanis a sikeresen abszolvált vizsgáért cserébe a tanárának szeszes italt, egy üveg bort, valamint kolbászt ajándékozott.

 

Pénzt és alkoholt is kaptak a tanárok

 

Mindkét eset a nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen történt. Az egyik esetben Serfőző Imre közvetett módon követett el bűncselekményt, ugyanis diákként egy közvetítő segítségével 500 euróért cserébe „megvásárolta” sikeres vizsgáját a „Vadászat” c. tantárgyból. Azért, hogy a tanár beírja az indexébe a sikeres vizsgára kapott jegyét, a diák ismét mélyre nyúlt zsebében: 200 eurót fizetett. A Specializált Büntetőbíróság 300 eurós pénzbírságot rótt ki. Abban az esetben, ha a pénzbírságot nem fizeti ki, három hónapos szabadságvesztésre ítélik a vádlottat.

 

 hirdetes_300x300  

A másik esetben Stolárik Dávidnak volt problémája az egyik vizsgájával fizikából. A diák a sikeres vizsgáért cserébe két üveg Baileys-t,  bort, házi pálinkát és négy kilogramm kolbászt ajánlott fel a vizsgáztatójának. A Specializált Büntetőbíróság  szintén 200 eurós büntetést szabott ki, valamint két hónapos szabadságvesztés várhat a vádlottra, ha nem fizeti ki a pénzbírságot.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!