A Belgrádban tartózkodó migránsok számukra pozitív fejleményeket remélnek a magyarországi kvótareferendum után – közölte az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről a vasárnapi Híradóban. Az M1 tudósítójának egy afgán férfi reményét fejezte ki, hogy „Allah segítségével” jó híreket kapnak Magyarországról.

 

Muci Attila azt mondta: olyan hírek, információk terjednek körükben, hogy a népszavazás után Magyarország esetleg már hétfőn megnyithatja előttük a határait, és továbbhaladhatnak a kiszemelt európai uniós ország felé. A migránsok készen állnak arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül tovább induljanak Magyarország felé – tette hozzá.

 

A tudósító kitért arra is, hogy a szerb fővárosban a migránsok ételosztáskor hosszú sorokban várakoznak, mindennapossá vált a dulakodás, és sokszor közülük is beállnak az önkéntesek közé, hogy fegyelmezzék a tolakodókat.

 

 hirdetes_810x300  

Nem hivatalos értesülések szerint Szerbiában jelenleg 9-10 ezer illegális bevándorló lehet, többségük a horvát határnál és Belgrádban – tette hozzá.

 

Később az M1 tudósítójának egy afgán férfi is nyilatkozott Belgrádban. Állítása szerint egy Magyarországról érkezett ember közölte, hogy jó híreket várhatnak, úgyhogy – mint mondta – ott most „minden arab ember boldog”. Hozzátette: most az összes arab ember bízik abban, hogy újranyitják a határt, és továbbmehetnek Magyarországra.

 

„Az időjárás egyre hidegebb, tovább akarunk menni, és most mindenki boldog, mert hátrahagyhatjuk ezt a helyett”

– idézte az afgán férfit a tudósító.

 

Az M1 tudósítója hozzátette: valóban készülődnek, bizakodnak Belgrádban. Mint mondta: folyamatosan kérdezgetik tőlük a migránsok, akik ismerik őket, hogy „megérkezett-e már a jó hír, a good news”.

 

 

MTI

Nyitókép: demokrata.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!