Nyolcvanegy milliárd dolláros vagyonával Bill Gates a leggazdagabb amerikai, Donald Trump vagyona egy év alatt 800 millió dollárral csökkent, a republikánus elnökjelölt 35 helyett esett vissza, és a 156. helyen áll a Forbes 400 legnagyobb amerikai vagyonról kedden közzétett listáján.

 

Bill Gates töretlenül birtokolja az első helyet

 

Bill Gates, a Microsoft alapítója 23. éve vezeti a legvagyonosabb amerikaiak 400-as listáját, vagyona egy év alatt 76 milliárd dollárról 81 milliárd dollárra nőtt az üzleti magazin adatai szerint. Az ingatlanmágnás Donald Trump vagyonát 3,7 milliárd dollárra becsülik, értéke főleg a New York-i ingatlanpiac labilitása miatt csökkent.

 

 hirdetes_400x285  

Drámai változás történt a lista 2. helyén: ezen 16 év után első ízben nem Warren Buffett filantróp befektető szerepel, hanem Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója, akinek vagyonát 67 milliárd dollárra becsülik a Forbes szakértői.

 

A Facebook alapítója is szép helyen végzett

 

A negyedik helyen is az új iparágak egyik képviselője áll, Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál alapítója és elnök-vezérigazgatója, aki 55,5 milliárd dollárra becsült vagyont mondhat a magáénak.

 

 

A leggazdagabb amerikai nő Alice Walton, a Walmart áruházbirodalom örököse, aki a 13. helyen áll 35,4 milliárd dolláros vagyonnal.

 

A hírességek közül Oprah Winfrey médiasztár vitte a legtöbbre, 2,8 milliárd dolláros vagyonával a 239. helyezett.

 

Forrás és nyitókép: mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!