A milliárdos befektető Soros György, egy a honlapján csütörtökön közzétett közleményben támadta vehemensen az oroszok szíriai bombázásait. Egyúttal azzal vádolta meg Putyin elnököt, hogy „agresszívan kihasználja” az amerikai választások előtti „hatalmi vákuumot a Fehér Házban”.    

 

A közleményben Soros leszögezi: A világ történelmi léptékű humanitárius katasztrófa tanúja Szíriában. Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin hajtja végre védence, a szír elnök Basár el-Aszad támogatásaként.

 

„Amikor a tényeket majd teljes valójukban megismerjük, Aleppó Putyin általi lebombázását a modern világ minden képzeletet felülmúló háborús bűncselekményei között tartjuk majd számon”

 

– olvasható a közleményben.

 hirdetes_810x300  

 

Soros – amellett, hogy felidézte: orosz gépek bombázzák Aleppó civil lakosságát – felhívással fordult az oroszokhoz és Európához.

 

„Arra szólítom fel Oroszország és Európa népeit, valamint a világ többi részét is, hogy ne álljanak félre tétlenül, hanem adjanak hangot felháborodásuknak. A közvélemény megszólalása arra késztetheti Putyin elnököt, hogy véget vessen az emberiesség elleni gyűlöletes bűncselekményeinek”

 

– olvasható a közleményben.

 

Soros György szeptemberben bejelentette, hogy 500 millió dollárt ad az életveszélyes helyzetekből menekülő migránsokat és menekülteket segítő programoknak és társaságoknak.

 

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: hlavnespravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!