Helyi idő szerint vasárnap reggel került sor az  53 körös Japán Nagydíjra Suzukában. A Mercedes ismét a többiek fölé kerekedett, tovább folytatta remek formáját Nico Rosberg is, és megnyerte a futamot. Csapattársa, Lewis Hamilton már a rajtnál elvesztette a futamgyőzelem lehetőségét.

 

A futam kezdete előtt rossz hírt kaptak a Ferrari szurkolói, ugyanis Sebastian Vettel után Kimi Raikkonent is megbüntették, miután a futam után sebességváltót kellett a finn autójában cserélni, ami automatikus öt rajthelyes büntetéssel járt.

 

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid. 08.10.2016. Formula 1 World Championship, Rd 17, Japanese Grand Prix, Suzuka, Japan, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Photo4 / XPB Images
Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid.

 

A Japán futam rajtja ezúttal sem ment simán, ezúttal a bajnoki címvédő Lewis Hamilton rontotta el, amivel egészen a nyolcadik helyig esett vissza a Mercedes brit pilótája. A rajt nyertese Sergio Perez volt, aki bravúros előzésekkel feljött a harmadik helyre.

  hirdetes_300x300   

 

Az első kerékcserékig Rosberg magabiztos négy másodperces előnyt autózott ki Verstappen előtt, így irányítani tudta a versenyt a kerékcseréket követően is. Hamilton gyorsan szerezte vissza az elvesztett pozíciókat,  a boxkiállásokat követően már a negyedik helyen autózott a két Ferrari előtt.

 

Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H. 08.10.2016. Formula 1 World Championship, Rd 17, Japanese Grand Prix, Suzuka, Japan, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Photo4 / XPB Images
Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H.

 

A címvédő brit ellen Vettel egy agresszív stratégiával próbálkozott, ugyanis lapot húzott 19-re és a kemény abroncsok helyett a lágy abroncsokat rakatta fel a Ferrarijára, csak ezzel lehetett esélye a dobogóra négyszeres bajnoknak.

 

A Ferrari stratégiája azonban nem jött be, hét körrel a vége előtt Hamilton lerázta Vettelt és üldözőbe vette a második helyen haladó Max Verstappent. A kemény védekezéseiről elhíresült fiatal holland kivédekezte a címvédő támadásait, pedig Hamiltonnak az utolsó előtti körben is megvolt az esélye az előzésre, de a legvégén hibázott és így be kellett érnie a dobogó harmadik fokával.

 

A futamot végül Rosberg simán behúzta és ezzel újabb 10 ponttal növelte előnyét Hamiltonnal szemben, így összesen már 33 ponttal vezeti a világbajnoki versenyt. Rosberg első győzelmét aratta Suzukában, idén pedig már a kilencedik győzelménél tart a német. A nézők szavazatai alapján ezúttal is Max Verstappen lett a futam pilótája.

 

A Mercedes négy futammal a szezon vége előtt bebiztosította konstruktőri bajnoki címét zsinórban harmadik alkalommal. A Ferrarik végül a negyedik és ötödik helyen látták meg a kockás zászlót, Ricciardo lett a hatodik. A Force Indiak is remek futamot zártak, mindkét pilótájuk pontot szerzett.

 

A következő futamra két hét múlva, az Egyesült Államokban található Austinban kerül sor.

 

A Japán Nagydíj hivatalos végeredménye:

 

img_0543

Képek: motorsportal.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!