Andrej Kiska köztársasági elnök Visegrádi csoportot érintő kritikája nem volt megfelelő – mondta Robert Fico kormányfő Brüsszelben, a kezdődő EU-csúcs előtt már hagyományossá vált V4-találkozó után.

 

„Nem értem Kiska elnök úr V4-eknek címzett szavait. Nem megfelelőek, mert ha nem lenne V4, akkor ma kötelező kvótáink lennének, ha nem lenne V4, akkor Szlovákia nem tudna törődni saját érdekeivel, amennyiben gázról van szó, amely az országunkon megy keresztül. „

 

-mondta a miniszterelnök. Kiemelte, hogy a V4-ek csütörtöki találkozója megerősítette, hogy ez a négy ország képes összehangolni nézeteit és ha egy több mint 60 milliós népességgel rendelkező szövetség együttesen lép fel, akkor jó eredményeket tud majd elérni.

 

A kormányfő elutasította Kiska szavait, miszerint a visegrádi négyeknek „rossz az imázsa”, majd azt üzente a köztársasági elnöknek, hogy kevesebbet kellene hallgatnia a tanácsadóira.

 

 hirdetes_810x300  

Fico figyelmeztetett, hogy kormányfőként felelős az ország gazdasági kapcsolataiért és azért, hogy jó üzleti lehetőségek nyíljanak előttünk. „Az, amit Kiska csinált, egyértelműen rontotta a szlovák-kínai kapcsolatokat és ebben nincs semmi titokzatos” – utalt ezzel az államfő dalai lámával való találkozójára. Hozzátette, hogy a szlovák diplomácia vezetője, Miroslav Lajčák is hasonlóan fogalmazott.

 

webnoviny.sk
kép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!