Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) egyelőre képviselő marad. De nem a parlament döntött így sorsáról, csupán az összeférhetetlenségi bizottság még nem zárta le az ügyét.

 

Az ellenzéki pártelnöknek azt kellett megmagyaráznia a bizottsági ülésen, hogy miért nem függesztette fel időben a vállalkozói engedélyét. Mégpedig összesen két alkalommal (2013-ban és 2016-ban). Mivel Matovič parlamenti képviselőként akťv vállalkozói engedéllyel rendelkezett, amit tilt a törvény, hat havi fizetésre bírságolta meg  az összeférhetetlenségi bizottság. De mivel kétszer is elkövette ugyanazt a hibát, a második alkalom után a parlament megfoszthatja képviselői mandátumától.

 

Ám nem csak Matovič követett el ilyen, vagy ehhez hasonló hibát. A Most-Híd igazságügyi államtitkára, Mária Kolíková köztisztviselőként kétszer is késve adta le vagyonnyilatkozatát, amivel ugyanazt a törvényt sértette meg, ám esetében nem voltak ennyire kritikusak, így a második alkalom után nem került veszélybe az állása.

 

 hirdetes_300x300  

Bohócok az ülésen

 

A Matovič ügyét tárgyaló bizottsági ülésre Peter Weisenbacher és Alena Krempaská többedmagukkal érkeztek. Ők azok az aktivisták, akik beadvánnyal fordultak a bizottsághoz Matovič vállalkozói engedélye miatt. Közülük néhányan bohóc ruhába öltözve jelentek meg az ülésteremben, vagy „A törvény Matovičra is vonatkozik” feliratú pólókban. Transzparensük is volt „Igor, a szabályok ránk, bohócokra is vonatkoznak” felirattal.

 

1za2n6dfr2bjdplt2zbiuw-udia-v-mask-ch-a-ov-pri-aktivistoch-alene-krempaskej-a-petrovi-weisenbacherovi-v-parlamente
Forrás: Aktaulity.sk

 

Az említett aktivisták és Matovič között még nyáron bontakozott ki az ellentét, mikor az előbbiek megpróbálták megakadályozni a Bonaparte előtti tüntetéseket.

 

„Kaliňák fizetett embereinek veszem őket (…). Kaliňák aktivistákat tart, akik elvégzik a piszkos politikai munkát”

 

Mondta Igor Matovič.

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!