Október 20-án Pozsonyban Benčič Péter mezőgazdasági szakember, Samu István (Az MKP Országos Elnökségének tagja) és Varga Péter (az MKP mezőgazdasági és környezetvédelmi alelnöke) Solymos László környezetvédelmi miniszterrel tárgyaltak aktuális környezetvédelmi kérdésekről és problémákról.

 

 

A tárgyalás után Varga Péter elmondta:

 

„A civil szférával összefogva konstruktív tárgyalást folytattunk Solymos László környezetvédelmi miniszterrel. Olyan sarkalatos kérdésekről tárgyaltunk, mint pl. a hulladékgyűjtő udvarok, a szennyvíztisztítók és a csatornahálózatok pályázati rendszerének a lehetőségei. Tárgyalásunk középpontjában a dán sertéstelepek környezetszennyezési kérdése állt. Ezen a területen a téma komoly szakértője, Benčič Péter agrárvállalkozó (Nagykeszi) számos dokumentummal bizonyította a dán megatelepek okozta környezetszennyezést. Szó volt az envirofond-költségvetés transzparenssé tételéről is, itt mintegy 20 millió euró áll majd déli régiók rendelkezésre.”

 

Samu István hangsúlyozta: rendszerszintű kezdeményezésre van szükség, hogy az „ipari” állattenyésztő telepek ne szennyezzék a felszín alatti talajvizeinket.

 hirdetes_810x300  

 

„Erre ígéretet kaptunk a minisztertől. Átadtuk a Dél-Szlovákia felszín alatti vízkészletét meg kell védenünk! c. anyagunkat is. Örülünk, hogy felvetéseinkre egyelőre pozitív visszajelzéseket kaptunk Solymos Lászlótól”

 

tette hozzá.

 

MKP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.