Az iszlám radikalizálódás csökkentésének legegyszerűbb módja a muszlimok integrálása a közösségünkbe. Robert Kaliňák belügyminiszter erről ma Rómában beszélt, ahol a G6 csoport belügyminisztereivel találkozott.

 

„Az iszlám radikalizáció akkor következik, ha az integráció rendszere nem működik. A megelőzés a legegyszerűbb módszer, hogy csökkentsük az iszlám radikalizációt. Szlovákiában nagyok kis muszlim közösség él és csak mérsékelten növekszik. Törekvésünk az, hogy nagyon gyorsan integráljuk őket közösségünkbe, amelynek nagy figyelmet szentelünk.”

 

A belügyminiszter elmondása szerint igyekeznek együttműködni a muszlim közösség vezetőivel és egyes tagjaival is. Kollégáival a migrációs válság alakulásáról, a terrorizmusról, biztonsági kérdésekről és a kibertámadások elleni intézkedésekről is tárgyaltak.

 

A G6 csoport Németország, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország és Lengyelország belügyminisztereinek nem hivatalos csoportja, vagyis  Európa legnépesebb államaié, így az Európai Tanácsban is döntő jelentőségű a szavazatuk. Szlovákia az EU-tanácsának soros elnökeként kapott meghívót a tárgyalásra.

  hirdetes_300x300   

 

A belügyminiszterek foglalkoztak a migráció problémájával is. Miközben a balkáni útvonalat sikerült felszámolni, problémás területté vált a Földközi-tenger térsége, középpontban Olaszországgal, ahova migránsok tízezrei érkeznek, nagy többségük gazdasági bevándorló.
2016 augusztus végéig Olaszországba több mint 118 ezer új migráns érkezett, 3 ezerrel több, mint az előző év ugyanazon időszakában. A helyzetet a legproblémásabb államokkal kötött egyezségek (mint például Mali, Etiópia, Szenegál, Nigéria, Niger) orvosolhatják.

 

teraz.sk
kép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!