J. R. R. Tolkien 1917-ben a Somme folyó melletti csatából hazatérve kigondolt egy olyan történetet, amelyhez a saját felesége, Edith szolgált inspirációul. A történet egy olyan szerelemről szólt, amely egy halandó férfi és egy halhatatlan tünde között bontakozott ki. A főhősöket Berennek és Lúthiennek nevezte, a történet pedig a Tolkien által oly kedvelt Középföldén játszódott.

 

Önálló kötetet kap Tolkien két kedvenc hőse

 

Igaz, hogy A szilmarilokban játszódó történetek magvát képezte ez a két szereplő, sőt, még Aragorn is említést tett róluk A Gyűrű Urában, közös történetükről mégsem született egyetlen könyv sem – ezidáig. A legújabb hírek szerint ugyanis Beren és Lúthien történetével egy önálló kötet keretében ismerkedhetünk meg.

 

 hirdetes_810x300  

A Guardian napilap szerint a könyv kiadásával kapcsolatos terveket a HarperCollins kiadó jelentette be, akik mindent májusra időzítettek be, ugyanis májusban lesz száz éve, hogy Tolkien megalkotta ezt a két figurát.

 

Tolkien fia bravúrozhat

 

A történet röviden arról szól, hogy a halhatatlan tünde édesapja ellenzi lánya kapcsolatát egy egyszerű halandóval, így teljesíthetetlen feladatok elé állítja a fiatal férfit, akinek be kell bizonyítania, hogy valóban méltó a kiválasztottjához. Így kezdődik tehát a főhős hányattatásokkal teli küldetése, melynek során azt a fényes ékszert kell megszereznie, melyet egykoron a gonosz Melkor elrabolt a tündéktől.

 
A kiadó szerint ez a történet Tolkien fiának, Chrisophernek az egyik következő írói bravúrja lehet, ugyanis tíz évvel ezelőtt is hatalmas sikert aratott annak a Húrin gyermekei című történetnek a befejezésével, amin édesapja egész életében dolgozott, mégsem tudta befejezni.

 

Forrás: theguardian

Nyitókép: theodysseyonline.com 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!