Idén tragikus közlekedési balesetekben leginkább gyalogosok hunytak el. Az elmúlt hét végéig 47 gyalogos vesztette életét, derül ki a rendőrség elnökségének jelentéséből. Idáig 181 ember hunyt el az utakon balesetben, 780 személy súlyosan megsérült. Összesen 10 486 baleset történt.

 

„A balesetek, súlyosan sérültek és elhunytak száma alacsonyabb az elmúlt évi adatokhoz képest” – közölte Martin Wäldl szóvivő. Tavaly 10 546 baleset történt, 905 személy sérült meg és 198-an hunytak el.

 

Wäldl azt kéri a nyilvánosságtól, hogy felelősek és figyelmesek legyenek az utakon. Csaknem minden nap történek tragikus ütközés az utakon, derül ki a statisztikákból. Főleg az őszi hónapok alatt kell elővigyázatosnak lennünk, a kedvezőtlen időjárás miatt.

 

 hirdetes_400x285  

A rendőrség felszólította a lakosságot, hogy az utakon felelősen és előretekintően viselkedjenek. A kerékpárosok és motorkerékpárosok nem feledkezhetnek meg a megfelelő megvilágításról. „Kérem mondják el ismerőseiknek, hogy az alkohol a volán mögött megengedhetetlen és csaknem minden harmadik gyalogosnak okozott balesetet alkoholos befolyásoltság alatt álló sofőr követte el.” tette hozzá Wäldl.

 

hnonline.sk
kép: kosickespravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!