Cseh Marián a mai nappal lemondott az EU-s támogatásokról döntő Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) igazgatóhelyettesi posztjáról – közölte a Mezőgazdasági Minisztérium szóvivője, Vladimír Machalík.

 

„Cseh M. személyes okokból döntött így, mivel nem politikus és nem akar politikai harc eszközövé válni”

 

fejtette ki Machalík, aki elmondta, hogy Cseh idén június közepétől töltötte be az igazgatóhelyettesi tisztséget.

 

A PPA igazgatóhelyettesi posztjának létrehozásáról és Cseh kinevezéséről először a DennikN cikkezett.

  hirdetes_300x300   

 

Cseh kinevezésének részleteiről bővebben itt írtunk.

 

Cseh ugyan felsőfokú mérnöki végzettséggel rendelkezik, múltja és munkatapasztalatai azonban komoly aggályokat vetettek fel vele szemben.  2004 és 2006 között a Provident hitelkölcsönzőnél dolgozott, majd a Hörmann garázsgyártónál és a Banco Manif Mais (most Cofidis) hitelkölcsönzőnél. Volt testőr és kidobó ember, hosszabb ideig munkanélküli.

 

2016-ban két hónapot az S.I.F Security cégnél voltam alkalmazotti viszonyban, ami próbaidőn belül véget ért.” – írta Cseh a Denník N-nek. Az S.I.F  igencsak ismert Dunaszerdahelyen, ahol a céget a helyi alvilág elhíresült alakjával, Nagy Zsolttal, becenevén Csontival kötik össze. Csontit, aki egykor a meggyilkolt maffiafőnök, Sátor Lajos  jobbkeze volt, nemrég kapcsolta le a rendőrség.

 

A mezőgazdasági minisztérium tagadta, hogy Cseh a Most-Híd jelöltje lett volna, állítják, hogy meghallgatáson nyert:

 

„Cseh úr részt vett egy külső válogatáson (…), ahol megfelelt az összes képzettségi feltételnek és a bizottság minden elvárásának. Továbbá megfelelt az állami tisztségbe történő kinevezés [törvény által előírt] (…) feltételeinek is”

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!