Fegyveresek megtámadtak egy rendőrakadémiát hétfőn késő este Pakisztánban, legalább 59 embert megöltek, és 117-et megsebesítettek – közölték különböző források.

 

A legtöbb halálos áldozat újonc

 

A pokolgépekkel, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felszerelkezett öt-hat támadó a délnyugati Kvetta város közelében lévő akadémia hátsó udvarán keresztül hatolt be annak területére, miután megölték az őröket.  Tűz alá vették az intézmény különböző épületeit, majd hárman közülük behatoltak a kollégiumba, és túszul ejtették az ott lévő mintegy kétszáz rendőrkadétot.

 

 hirdetes_810x300  

A biztonsági őrök segítséget kértek a hadseregtől, amelynek egy alakulata körbevette a kollégiumot. Tűzpárbaj kezdődött a katonák és a túszejtők között. Egy támadót lelőttek, kettő viszont felrobbantotta magát, és ezzel a halálba rántott sok újoncot.

 

 

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de egy katonai tábornok szerint lehallgatott telefonbeszélgetésekből arra lehet következtetni, hogy a Laskar-i-Dzsangvi nevű szélsőséges csoport áll mögötte, amely már sok hasonló támadást elkövetett ebben a tartományban, Belucsisztánban.

Forrás: aktuality.sk/MTI

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!