A RegioJet társaság hat héten belül üzembe helyezi a leterhelt Dunaszerdahely-Pozsony szakaszon nagy kapacitású pótszerelvényét, amely 500 ember kényelmes utaztatására lesz alkalmas a reggelente túlzsúfolt Dunaszerdahely (Dunajská Streda) – Úszor (Kvetoslavov) – Annamajor (Miloslavov) – Pozsony (Bratislava) szakaszon.

 

A társaság szeretné minél gyorsabban megoldani a vonatok kapacitáscsökkenését, ami két nagyon komoly baleset miatt csökkent. Radim Jančura tulajdonos elmondása szerint a cég prioritása, hogy minél hamarabb szeretnék üzembe helyezni a pótszerelvényt.

 

A cégnek két további szerelvénye is üzembe helyezésre vár, azonban elindításukhoz szükséges a megrendelő, vagyis a közlekedésügyi minisztérium engedélye. Jančura elmondása szerint a Pozsony – Komárom szakasz is már régóta túlterhelt, már régóta kérik a minisztérium engedélyét a járatok számának növelése érdekében. A válasz eddig mindig az volt, hogy erre nincs lehetőség.

 

 hirdetes_810x300  

Kedden a közlekedésügyi minisztérium arra szólította fel a RegioJet társaságot, hogy tartsa be a szerződési feltételeket a Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom szakaszon. A belügy vizsgálata szerint a társaság járatainak kapacitása nem elegendő.

webnoviny.sk
kép: SITA/Jozef Jakubčo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!