Mária
  • HUF: 346.53
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 27 °C
Belföld

Hivatalosan is megkezdődött a komáromi Új Duna-híd építése

A Révkomáromot Komárommal összekötő új Duna-híd megépítése a hozzá csatlakozó bekötőút alapkövének ünnepélyes megkocogtatásával hivatalosan is kezdetét vette.

 

Hirdetés(x)

Magyarország és Szlovákia közös pályázatot nyújtott be a híd és a hozzá csatlakozó útszakaszok uniós forrásból történő megvalósítására. A beruházás koordinátora Magyarország.

 

Hirdetés(x)

A Szlovák Közútkezelő (SSC) korábban 2016 szeptember végére ígérte a szlovák oldal kivitelezési munkálatainak megkezdését.

 

1113171
A képen balról jobbra haladva: örös Péter parlamenti képviselő, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Roman Žembera, a Szlovák Közútkezelő vezérigazgatója, Marián Moravčík, a kivitelező Váhostav vezérigazgatója és Stubendek László komáromi polgármester. Forrás: Porzri.sk

 

A beruházás teljes költsége 117 millió euró. Az Európai Unió a beruházáshoz Magyarországnak 52,2 millió, míg Szlovákiának 47,6 millió euró támogatást biztosít.

 

Az új Duna-hidat legkésőbb 2019-ben kel átadni a forgalomnak. Amennyiben nem sikerül tartani a határidőt, az Unió visszakérheti a híd építésére felkínált összeget.

 

Teraz.sk

Nyíitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket