A Révkomáromot Komárommal összekötő új Duna-híd megépítése a hozzá csatlakozó bekötőút alapkövének ünnepélyes megkocogtatásával hivatalosan is kezdetét vette.

 

Magyarország és Szlovákia közös pályázatot nyújtott be a híd és a hozzá csatlakozó útszakaszok uniós forrásból történő megvalósítására. A beruházás koordinátora Magyarország.

 

A Szlovák Közútkezelő (SSC) korábban 2016 szeptember végére ígérte a szlovák oldal kivitelezési munkálatainak megkezdését.

 

 hirdetes_810x300  
1113171
A képen balról jobbra haladva: örös Péter parlamenti képviselő, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Roman Žembera, a Szlovák Közútkezelő vezérigazgatója, Marián Moravčík, a kivitelező Váhostav vezérigazgatója és Stubendek László komáromi polgármester. Forrás: Porzri.sk

 

A beruházás teljes költsége 117 millió euró. Az Európai Unió a beruházáshoz Magyarországnak 52,2 millió, míg Szlovákiának 47,6 millió euró támogatást biztosít.

 

Az új Duna-hidat legkésőbb 2019-ben kel átadni a forgalomnak. Amennyiben nem sikerül tartani a határidőt, az Unió visszakérheti a híd építésére felkínált összeget.

 

Teraz.sk

Nyíitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!