Korrupció miatt bírságolták meg a vesztegető nyitrai diákot - Körkép.sk
Belföld

Korrupció miatt bírságolták meg a vesztegető nyitrai diákot

Juhász Patrik az utolsó korrupciós ügybe keveredett hallgató, akinek az ügyében ítéletet hirdettek .Ha nem fizeti be a kiszabott bírságot, akkor két hónap börtönbüntetésre számíthat.

 

Az elítélt a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem diákja, a 200 eurós pénzbírságot a Speciális Büntetőbíróság szabta ki. A vád közvetett korrupció, a fiú hallgatóként egy pedagógussal való találkozó alkalmával határozatlan összegű készpénzt ajánlott fel azért, ha az egyetem bizonyos tanáraira hatást tud gyakorolni, biztosítva ezzel a sikeres vizsgatételt.

 

Az ügyben több ember is érintett volt, a vétkeseket a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) tartóztatta le, Juhász két társát már korábban elítélték. Az ítélet a kihirdetés pillanatában jogerősség vált, ugyanis vádalkut kötöttek. Az egyezség feltétele volt a vádlott beismerő vallomása és a fellebbezés jogáról történő lemondás.

 

“Ez a fiú áldozata ennek a rendszernek, ami olyan, hogy ilyen áldozatokból több is lesz, mert azok ott csak a markukat tartják. Az egyezség törvényes és indokolt” – reagált az ítélethirdetést követően a diák ügyvédje, Erdélyi Ervin.

 

teraz.sk
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket