Hosszú várakozás után meccset nyert a DAC. A Spartak Myjava otthonában két rúgott és egy kapott góllal fejezte be a dunaszerdahelyi csapat a Fortuna liga 14. fordulóját.

 

László Csaba védencei az egykori DAC-játékos és edző Radványi Miklós csapatával csaptak össze. A Miava a 4., míg a DAC a 11. helyet foglalta el a kezdéskor a tabellán. A sárga-kékeknél újoncavatás történt Kontár Zoltán személyében, aki meg is szolgálta a bizalmat, hiszen Ľuboš Kolár (Miava) 4. percben rúgott góljára már a 8. percben válaszolt – ezzel egyből egyenlített is.

 

dac_miava_kezdo
A kezdőcsapatok, forrás: fcdac.sk

 

A DAC-drukkerek ígéretükhöz híven a 15. percben foglalták el helyüket a lelátón, és a Himnusz eléneklésével megkezdték a szurkolást.

 hirdetes_810x300  

 

A sárga-kékeket érezhetően felbátorította a gyors egyenlítés, sokat járatták a labdát, nem illetődtek meg. A 27. percben Štepanovský góljával átvette a vezetést a DAC.

 

dac_miava_adatok
forrás: fcdac.sk

 

A gól megszerzése után mind a két csapat játéka pontatlanná vált, bár szép megmozdulásokat azért láthatott a mérkőzésre kilátogató közel 1000 néző.

 

A második félidőben több helyzetet próbált teremteni a Miava, és az egyenlítő gól elmaradása sokszor csak egy-egy figyelmes DAC játékosnak volt köszönhető. Összességében elég sok pontatlan passz jellemezte a játékot, ám a játékosoknál már egyértelműen látható és érezhető volt az eddig annyira hiányolt DAC-virtus.

 

Spartak Miava – FC DAC 1904 Dunaszerdahely – 1:2

 

dac_miava_14fordulo
forrás: fcdac.sk

 

dac_miava_tabella
forrás: fcdac.sk

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!