A  politikai ellenzék legjelentősebb személyisége Richard Sulík (SaS), derül ki a Polis ügynökség telefonos felméréséből, amelyet a SITA ügynökségnek készített október 15-22 között 1409 felnőttkorú állampolgár megkérdezésével. Az „Ön szerint ki a politikai ellenzék legjelentősebb személyisége” kérdésre a válaszadók 27,8 százaléka Sulíkot jelölte meg.

 

Második helyen az OĽaNO-NOVA vezére, Igor Matovič végzett, a válaszadók 14,6 százaléka nevezte őt meg. A harmadik helyet Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) foglalhatta el 13,7 százalékos eredménnyel.
Annak ellenére, hogy a képviselő szeptember végén már visszaadta parlamenti mandátumát. A Polis megkérdezte azt is, melyik ellenzéki párt tudna legjobban kormányozni Szlovákiában. A legtöbb válaszadó, pontosan 13,2 százalék az SaS-t jelölte meg, a második helye a Kotleba-féle ĽSNS végzett 8,6 százalékkal.

 

A OĽaNO-NOVA mozgalmat a megkérdezettek 5 százaléka tartja kormányképesnek, összesen a megkérdezettek 39,4 százaléka szerint egyik ellenzéki párt sem tudna jól kormányozni, 35,8 százalék nem tudott válaszolni a kérdésre.

webnoviny.sk
kép: SITA

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!