Vlagyimir Putyin orosz államfő orosz állampolgárságot adott Steven Seagal amerikai filmszínésznek és producernek – érdesítette a Kreml sajtóosztálya a nyilvánosságot.

 

Seagal legutóbb, mikor egy nemzetközi filmfesztivál alkalmával Dél-Szahalinban járt (Szahalin egy orosz sziget a Csendes-óceán északi részében), az újságíróknak azt nyilatkozta, hogy nagyon tetszik neki Oroszországban, és Szahalinban vállalkozás szempontjából is nagy lehetőségeket lát. Azt is kijelentette, nem kizárt, hogy orosz állampolgárságért folyamodik.

 

Gérard Depardieu után Seagal a következő világhírű színész, akinek Putyin állampolgárságot adott. Depardieut sok kritika érte, amiért az magas adók miatt először Belgiumba költözött, majd bejelentette, hogy feladja francia állampolgárságát. Most orosz útlevele van.

 

 hirdetes_400x285  

Az orosz TASS hírügynökség szerint Depardieu szeretne egy klubot alapítani az „új oroszoknak”, azoknak a külföldieknek, akik nemrég szereztek orosz állampolgárságot. Ezzel kapcsolatban Roy Jones Jr.-ral ismert boxolóval is tárgyalt, aki szintén rendelkezik orosz útlevéllel – Fabio Mastrangelo világhírű olasz dirigenshez és zongoristához hasonlóan.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TheGuardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!