Melinda, Vivien
  • HUF: 356.56
  • USD: 1.21
  • -1 °C
  • 4 °C
Friss hírek

Diákhálózat: Hétfőn indul a Felsőoktatási Tájékoztató Körút

A Diákhálózat aktivistái idén november 7-11. között több szlovákiai magyar gimnáziumba, illetve szakközépiskolába látogatnak el, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák az egyetemre készülő végzős diákokat.

 

A Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK) a Diákhálózat évek óta működő dinamikus projektje, melynek célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a végzős diákok körében a felsőoktatási képzést, és információt nyújtson az egyes egyetemi városokról, valamint tájékoztassa a diákokat az ott működő diákszervezetek működéséről.

 

A Diákhálózat tagszervezeteiből érkező egyetemisták az előadások során ismertetik az érettségizőkkel a továbbtanulási lehetőségeket, valamint részletes tájékoztatást adnak saját diákszervezetük működéséről is, amelyek az adott városokban összefogják a magyar ajkú diákokat.

 

A végzős diákok számára nagy segítséget nyújt a Diákhálózat által szerkesztett és kiadott Hova Tovább? című tájékoztató kiadvány, mely hasznos tudnivalókat tartalmaz a szlovákiai, csehországi, illetve néhány budapesti felsőoktatási intézmény rendszeréről, emellett foglalkozik a diákszervezetek munkásságával, ösztöndíj-, illetve diákmunka-lehetőségekkel.

 

A Diákhálózat három országon átívelő szervezet, amely a szlovákiai magyar egyetemistákat fogja közre. Számos sikeres programjuk közé tartozik például a november 24-25. között megrendezésre kerülő Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK), valamint jelentős szerepet vállal ugyancsak a sokak által ismert Gombaszögi Nyári Tábor szervezésében is.

 

A szervezők egy emberként bíznak a jövő heti Felsőoktatási Tájékoztató Körút sikerében, és remélik, hogy ismét számos szlovákiai magyar diáknak nyújthatnak segítséget, hogy azok felelősségteljesen tudjanak dönteni tovább tanulásukkal kapcsolatban.

 

sziakomarom.sk

Nyitókép: diakhalozat.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket