Szlovákiában nincsenek rasszistább óriásplakátok annál, mint ami az SNS-é volt a 2010-es választások előtt, és amelyeket a párt és a parlament vezetője, Andrej Danko is jóváhagyott – így reagált az ellenzéki OĽaNO-NOVA mozgalom vezetője, Igor Matovič arra, hogy Danko Bugár Bélával közösen a főügyészségen konzultált arról, hogyan küzdjenek a xenofóbia és a rasszizmus kinyilvánítása ellen a parlamentben. Ilyen megnyilvánulásokat Danko szerint Matovič engedett meg magának.

 

A sajtótájékoztatóra Matovič magával hozta az SNS két romaellenes plakátjának másolatát, amelyek a 2010 és 2012-es választások előtt népszerűsítették a pártot. Danko erre úgy reagált, hogy akkor még nem volt a párt elnöke, az ő vezetése alatt nem kerülhetnek elő ilyen stílusú plakátok.

 

Matovič azonban figyelmeztetett, hogy amikor a plakátok megjelentek, Danko az SNS egyetlen képviselője volt a Központi választási bizottságban, 2012-ben pedig a párt alelnöke volt. Saját kijelentésének kapcsán (amelyben az ellenzéki képviselők helyzetét a koncentrációs táborokban élő zsidókéhoz hasonlította) elismételte, hogy csak hasonlatot használt.

 

 hirdetes_300x300  

teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!