Szlovákia állami jelképeit  valószínűleg 2017-ben is a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erőinek díszőrsége fogja őrizni.

 

A SITA hírügynökség információi szerint Andrej Danko, a parlament elnöke kérte erre Peter Gajdoš védelmi minisztert, aki eleget tett a kérésnek. A híreket a parlament kommunikációs osztálya is megerősítette, szerintük folyamatban van a megoldása.

A díszőrség szeptember óta a Szlovák Nemzeti Tanács előcsarnokában az állami jelképeket  őrzi, mégpedig a hivatalos tanácskozások alatt, reggeltől estig. Az ötlettel a  parlament elnöke, Andrej Danko ált elő. Akkor azt mondta, hogy  „szükséges a nemzeti büszkeséget hangsúlyozni, valamint respektálni a nemzeti kisebbségeket, és szükséges az is, hogy az egyik a másikat becsülje, emellett pedig nem szabad megfeledkezni a történelemről sem”..

 

A páros őrséget óránként váltják, a katonák pedig 20 percenként helyet cserélnek. A Szlovák Köztársaságnak négy állami jelképe van, ebből három a Nemzeti Tanács előcsarnokában található meg – az állami címer, az állami zászló, és az állami pecsét. Mindemellett az állami jelképek közé tartozik az állami himnusz is.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk , webnoviny.sk
kép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!