Az afrikai Malin tartóztatta le a rendőrség az egykori SIS-ügynököt, aki részt vett ifj. Michal Kováč elrablásában – írja az Aktuality.sk a Sme szlovák napilapra hivatkozva. A Sme.sk úgy tudja, hogy még csütörtökön vették őrizetbe.

 

A szlovák hatóságok kapcsolatba léptek a mali rendőrséggel, és már Kosík hazaszállításáról egyeztetnek. Kosík kézrekerüléséről az Interpol tájékoztatta a bazini speciális bíróságot.

 

„A Speciális Büntetőbíróságot felkérték, hogy fordíttassa le francia nylevre az érvényes elfogatóparancsot. A fordítás elkészülte után a bíróság megküldi a szükséges dokumentumokat az igazságügyi minisztériumnak, ahol kérvényezzük az elítélt szabadságvesztésének végrehajtását”

 

Idézte a Sme.sk Katarína Kudjákovát, a bíróság szóvivőjét.

 hirdetes_300x300  

 

Ľuboš Kosík 14 év szigorú fegyházbüntetést kapott többrendbeli váltóhamisításért, aminek összértéke elérte a 2 millió eurót. Börtönbe azonban nem ment, külföldre menekült.

 

A volt titkosszolgálatos nevét elsősorban a nemrég elhunyt volt államfő, Michal Kováč fiának Ausztriába történő hurcolásával kapcsolatban ismerik a hatóságok. Az esetre 1995-ben került sor. A beigazolódott vádak szerint Kosík tagja volt annak a csoportnak, amely kirángatta ifj. Kováčot az autójából majd külföldre hurcolta.

 

Vladimír Mečiar az ügyet amnesztálta. Az egykori kormányfő amnesztiáit a politikai akarat hiány miatt a mai napig nem sikerült hatálytalanítania a parlamentnek.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!