A Nyugat terrorszervezetek bűnsegédjévé vált azzal, hogy megtűri területén azok tevékenységét – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök.

 

 
Erdogan szerint Németországnak vissza fog ütni a bumeráng

Az államfő kifejtette: annak ellenére, hogy az Európai Unió az 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) korábban terrorszervezetnek nyilvánította, a szakadárok, valamint a július 15-i puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen hitszónok mozgalmának támogatói a belgiumi EU-intézmények épületében és azokon kívül is folytathatják propagandatevékenységüket.

 

Hasonló a helyzet Franciaországban, Svédországban, Hollandiában és Németországban is – hangoztatta.

 

 hirdetes_810x300  

Erdogan arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte Németország nem mutat teljes elkötelezettséget a terrorizmus elleni harcban, ami “bumerángként” üt majd vissza rá. Közölte: kedden bizonyítékokat mutatott be Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszternek és küldöttségének Ankarában arra vonatkozóan, hogy egy németországi egyesület egy év alatt 13 millió eurót gyűjtött a PKK szeparatistái számára.

 

Steinmeier kedden visszautasította a már többször megfogalmazott török vádakat, és hangsúlyozta, hogy Berlin Ankara oldalán áll a harcban, és a PKK-t terrorszervezetként kezeli.

 

 

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter a közelmúltban úgy fogalmazott: Németország támogatja leginkább az Ankara-ellenes fegyveres csoportokat, mert nem szeretné, ha Törökország fejlődne. Erdogan pedig egyenesen azzal gyanúsította meg a Nyugatot, hogy a PKK-tól lefoglalt minden egyes fegyver onnan származik.

 

mti

Nyitókép: EPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!