Az Európai Bizottságkötelező regisztrációval egybekötött illetéket szabna ki az Unió területére igyekvő turistákra. Ez elsősorban azokat az országokat érinti, amelyek vízummentességgel bírnak az EU-val szemben.

 

A Die Welt értesülései szerint Brüsszel így akarja kiszűrni a biztonsági kockázatot jelentő személyeket. A kötelező regisztráció és az 5 eurós illeték minden 18 éven felüli személyt érintenek, akik vízummentességgel bíró országban állampolgárok.

 

„Az évente a Schengeni övezetbe érkező több mint 30 millió turistáról nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre. A következő években számuk valószínűleg 40 millióra emelkedik.”

 

Nyilatkozta Dmitrisz Avramopulosz, migrációs EU-biztos.

 hirdetes_300x300  

 

Egy regisztráció 5 évre szóló belépést tesz lehetővé a turistának, és a Bizottság szerint az űrlap kitöltése nem tart 10 percig sem.

 

A regisztráció és az illeték ötletét az EU az USA-tól vette át, ahol ez a rendszer már működik, sőt, az oda érkező turistáknak gyakran még át kell esniük egy interjún is a bevándorlási hivatal képviselőjével, mielőtt elhagyják a reptér területét.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: schengenvisainfo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!