Most először jelent meg a nyilvánosság előtt Hillary Clinton a vesztes elnökválasztás másnapján tartott beszéde óta. A demokraták volt jelöltje Washingtonban vett részt a Gyermekvédelmi Alap estélyén. Hillary Clinton ennél a jótékonysági szervezetnél gyakornokként kezdte pályáját, még egyetemi évei alatt.

 

„Be kell ismerjem, nem volt volt könnyű eljönnöm ide ma este. Az elmúlt héten többször is csak arra vágytam, hogy bekuckózzam magam otthon egy jó könyvvel, vagy a kutyánkkal, és többet el se hagyjam a házat. Tudom, sokan feltették maguknak a kérdést, hogy Amerika olyan ország, amilyennek hittük? A mostani választáson megmutatkozó megosztottság jelen van, de hallgassatok rám: Amerikáért érdemes, a gyermekeinkért érdemes. Bízzatok az országban, küzdjetek az értékeinkért, és soha ne adjátok fel.”

 

– mondta Hillary Clinton.

 

A november 8-i elnökválasztáson Hillary Clinton szám szerint több szavazatot kapott, mint ellenfele, azonban az elektori rendszer miatt Donald Trump, a republikánusok jelöltje nyerte a választást.

 hirdetes_300x300  

 

hu.euronews.com
kép: AFP / Yuri Gripas

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!