Az Európai Parlament kritizálta Szlovákia közlekedésügyi miniszterét, Érsek Árpádot (Most-Híd) azért, mert ismételten elutasította az együttműködést a károsanyag-kibocsátás mérését célzó vizsgálat során az autóiparban. Robert Fico miniszterelnök (Smer) ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nem ismeri az ügy részleteit, ezért először a Most-Híd közlekedésügyi miniszterével ül le egyeztetni.

 

„Nem ismerem a részleteket, amelyek esetleg feljogosítanának engem a [miniszter] kritizálására vagy megvédésére. Normálisan leülök vele, és megbeszéljük. Lehet, hogy valóban vannak valamilyen szakmai indokok, most nagyon felszínes lennék, ha rögtön elítélnék valakit [ezért].”

 

Mondta a kormányfő az Érsek miatt kialakult uniós felháborodással kapcsolatban.

 

Érsek az egyedüli, aki elutasítja az együttműködést és nem jelenik meg az europarlamenti bizottsági üléseken, miközben Szlovákia élvonalbeli autógyártó a kontinensen. A francia és az olasz közlekedésügyi miniszter például fenntartások nélkül részt vesz a bizottsági meghallgatáson.

 hirdetes_810x300  

 

A közlekedési tárca állítja, hogy írásban küldött válaszokat az emissziót érintő kérdésekre. A minisztérium sajtóosztálya szerint Szlovákiában nem egész járművek homologizációját végzik, csupán alkatrészekét.

 

„A szlovák állami szerveknek tehát nincsenek tapasztalatai és nem vállalhatnak felelősséget más tagállamban végzett homologizációért”

 

Teraz.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!