Véglegesen lekerült az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, mivel a szervezet elutasította a horvátoknak azt a kérését, hogy újítsák meg a cégvezető ellen kiadott elfogatóparancsot.

 

Ezért utasították el az elfogatóparancs megújítását

 

Az Interpol azért utasította el Hernádi Zsolt nemzetközi elfogatóparancsának a megújítását a nem hivatalos magyarázat szerint, mert a magyar hatóságok már folytattak Hernádi Zsolt ellen vizsgálatot a horvát vádakkal kapcsolatban.

 

Tíz napja az Interpol végrehajtó bizottsága utasította el azt a horvát kérést, hogy újítsák meg az elfogatóparancsot Hernádi Zsolttal szemben. A döntést november 6-án hozták Baliban, amelyet az Interpol végrehajtó bizottsága később megerősített – közölte a horvát belügyminisztérium a Vecernji List című horvát napilappal.

 

  hirdetes_300x300   

A lap arra nem tért ki, hogy az Interpol pontosan milyen indoklással utasította el az elfogatóparancs meghosszabbításának kérelmét.

 

A MOL szerint a vádak alaptalanok

 

A Mol pénteken közölte, üdvözli az Interpol döntését, amely alapos vizsgálat után véglegesen törölte a Hernádi Zsolt ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsot. Hozzátette:

 

bár a döntés részleteit nem ismeri, a nemzetközi elfogatóparancs törlése megerősíti azt, amit mindig is közölt, miszerint az érthetetlen és nemtelen támadások politikai indíttatásúak, illetve azt is, hogy soha semmilyen jogszerűtlen tevékenységet nem folytatott, és a Molt érintő, az INA-val kapcsolatos minden vád alaptalan.

 

A horvát ügyészség korábbi közlése szerint azzal vádolja Hernádi Zsoltot, hogy cége kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek, hogy ennek fejében a magyar olajipari társaság irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett – a veszteséges gázüzletág kivételével.

 

A Mol Nyrt. számos alkalommal visszautasította a Sanader-perben elhangzottakat, és leszögezte: soha nem korrumpált egyetlen politikust sem, és nem adott pénzt azért, hogy megszerezze az INA-ban az irányítási jogokat.

 

mti

Nyitókép: budapestbeacon.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!