Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken telefonon egyeztetett Donald Trump frissen megválasztott amerikai elnökkel a NATO jövőjéről valamint annak fontosságáról, hogy a tagországok növeljék védelmi kiadásaikat.

 

” A frissen megválasztott amerikai elnök és a NATO-főtitkár is hangsúlyozták a NATO fontosságát és áttekintették annak lehetőségeit is, hogy a NATO hogyan tud igazodni a megváltozott biztonsági feltételekhez a világban, beleértve a terrorizmus elleni küzdelmet,”

 

jelentette a védelmi szervezet sajtóhírében.

 

Mindketten felvetették a védelmi kiadások kérdését is és egyetértettek abban, hogy „sikerült előrelépést elérni a biztonsági kiadások igazságosabb elosztásában, ugyanakkor ennél többre van szükség,” áll a dokumentumban. A Reuters szerint ez nyilvánvaló utalás arra, hogy az Egyesült Államok messze a legnagyobb összeggel járulnak hozzá Európa védelméhez.

 hirdetes_300x300  

 

Ez volt Stoltenberg és Trump első közös egyeztetése, melyben reményüket fejezték ki arra vonatkozóan, hogy az USA csakúgy, mint eddig, a továbbiakban is a szövetség tagja kíván lenni.

 

„Meggyőződésen, hogy Trump a későbbiekben is fenntartja Amerika vezető szerepét a NATO-ban,”

 

– jelentette ki Stoltenberg.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!